Przenośnik spiralny bezwałowy Noggerath SF

Przenośniki bezwałowe NOGGERATH® SF

Przenośniki bezwałowe NOGGERATH® SF od wielu lat sprawdzają się jako urządzenia transportowe w oczyszczalniach ścieków komunalnych i wielu zastosowaniach przemysłowych. Bilfinger Water Technologies ma za sobą ponad 25 lat doświadczenia w produkcji, projektowaniu i obsłudze spirali i spiralnych systemów transportowych, zarówno do transportu poziomego jak i pionowego.

Sercem przenośnika bezwałowego NOGGERATH® SF jest bezwałowa spirala, która obraca się w korycie przenośnika, prowadzona przez jego geometrię. Geometria spirali, tj. skok, średnica i przekrój profilu, zależy od transportowanego materiału i wymagań roboczych. Materiał jest zazwyczaj podawany przez lej samowyładowczy do koryta, skąd jest zabierany przez spiralę i transportowany korytem. Materiał można wyładować z koryta pionowo do dołu lub osiowo.
 

Schemat
Realizacja
Realizacja
Realizacja
Realizacja
Realizacja
Realizacja
Realizacja
Realizacja

Zastosowanie komunalne:

  • transportowanie osadu
  • transportowanie skratek
  • transportowanie piasku

Zastosowanie przemysłowe - przykłady:

  • przemysł celulozowo - papierniczy - transport odrzutów i innych ciał stałych
  • browarnictwo - transport cial stałych (słód, miazga, zużyte ziarna, resztki z maszyn myjących butle)
  • petrochemiczny - transport materiałów w formie pyłu i granulatu
  • petrochemiczny - transport nawozu sztucznego i plastiku
  • tekstylny - transport włókien i resztek
  • wyroby szklane / ceramika - transport stłuczek i resztek
  • kompostowanie / spopielanie - transport domowych/przemysłowych
  • odpadów, ogrodowych odpadów, kompostu, popiołu i granulatu
  • przetwórstwo owoców i warzyw - transport miazgi owocowej, skórek, rdzenia, pestek i reszty
  • przetwórstwo owoców morza i ryb - transport odpadków z ryb i mięsa z ryb
  • przetwórstwo mięsne / rzeźnie - transport odpadków z preparowanego mięsa i produkcji
  • przetwórstwo mięsne / rzeźnie - transport skratek z obróbki ścieków
  • przetwórstwo mięsne / rzeźnie - transport kopyt, pazurów, kości, resztek sierści
  • przetwórstwo mięsne / rzeźnie - transport jelit, zawartości żołądka i zawartości jelit
  • drobiarstwo - głowy drobiu, stópki i wnetrzności
  • cukrownie / rafinerie - transport skrawków buraków oraz wypłukanych resztek
  • catering / bufety / restauracje - pozostałości i inne odpadki włącznie z odpadkami z refektarzy, szpitali i serwisów dysponujących cateringiem
  • przetwórstwo żywności "fast food" - transport suchych, pół-stałych ciał do produkcji, lepkich pozostałości wszelkiego rodzaju
  • garbarstwo - całkowite przetwarzanie ścieków
  • winiarstwo - transport ciał stałych
  • INNE