Przenośnik spiralny bezwałowy Noggerath SF
Przenośniki bezwałowe NOGGERATH® SF
Przenośniki bezwałowe NOGGERATH® SF od wielu lat sprawdzają się jako urządzenia transportowe w oczyszczalniach ścieków komunalnych i wielu zastosowaniach przemysłowych. Bilfinger Water Technologies ma za sobą ponad 25 lat doświadczenia w produkcji, projektowaniu i obsłudze spirali i spiralnych systemów transportowych, zarówno do transportu poziomego jak i pionowego.
Sercem przenośnika bezwałowego NOGGERATH® SF jest bezwałowa spirala, która obraca się w korycie przenośnika, prowadzona przez jego geometrię. Geometria spirali, tj. skok, średnica i przekrój profilu, zależy od transportowanego materiału i wymagań roboczych. Materiał jest zazwyczaj podawany przez lej samowyładowczy do koryta, skąd jest zabierany przez spiralę i transportowany korytem. Materiał można wyładować z koryta pionowo do dołu lub osiowo.
Zastosowanie komunalne:
- transportowanie osadu
- transportowanie skratek
- transportowanie piasku
Zastosowanie przemysłowe - przykłady:
- przemysł celulozowo - papierniczy - transport odrzutów i innych ciał stałych
- browarnictwo - transport cial stałych (słód, miazga, zużyte ziarna, resztki z maszyn myjących butle)
- petrochemiczny - transport materiałów w formie pyłu i granulatu
- petrochemiczny - transport nawozu sztucznego i plastiku
- tekstylny - transport włókien i resztek
- wyroby szklane / ceramika - transport stłuczek i resztek
- kompostowanie / spopielanie - transport domowych/przemysłowych
- odpadów, ogrodowych odpadów, kompostu, popiołu i granulatu
- przetwórstwo owoców i warzyw - transport miazgi owocowej, skórek, rdzenia, pestek i reszty
- przetwórstwo owoców morza i ryb - transport odpadków z ryb i mięsa z ryb
- przetwórstwo mięsne / rzeźnie - transport odpadków z preparowanego mięsa i produkcji
- przetwórstwo mięsne / rzeźnie - transport skratek z obróbki ścieków
- przetwórstwo mięsne / rzeźnie - transport kopyt, pazurów, kości, resztek sierści
- przetwórstwo mięsne / rzeźnie - transport jelit, zawartości żołądka i zawartości jelit
- drobiarstwo - głowy drobiu, stópki i wnetrzności
- cukrownie / rafinerie - transport skrawków buraków oraz wypłukanych resztek
- catering / bufety / restauracje - pozostałości i inne odpadki włącznie z odpadkami z refektarzy, szpitali i serwisów dysponujących cateringiem
- przetwórstwo żywności "fast food" - transport suchych, pół-stałych ciał do produkcji, lepkich pozostałości wszelkiego rodzaju
- garbarstwo - całkowite przetwarzanie ścieków
- winiarstwo - transport ciał stałych
- INNE